Информационна среща, организирана от Министерството  на образованието и  науката и

...
Информационна среща, организирана от Министерството  на образованието и  науката и
Коментари Харесай

В Стара Загора директори и образователни експерти обсъждаха изграждането на STEM центрове в училищата

Информационна среща, проведена от Министерството  на образованието и  науката и Националния STEM център, дружно с Регионално ръководство на образованието – Стара Загора, бе извършена в Културен център „ Стара Загора. Форумът имаше за цел да подкрепи изясняването на дейностите, свързани с построяването на STEM среда във всички общински и държавни учебни заведения. Директори и техни представители от целия Югоизточен район имаха опция да зададат своите въпроси към проф. Найден Шиваров, шеф на Националния STEM център. Срещата откри Татяна Димитрова, шеф на Регионалното ръководство на образованието - Стара Загора.

Във форума присъединяване взе и отрасловият зам.-кмет на общината Надежда Чакърова. Тя акцентира значимостта от основаване на STEM среда в просветителните институции, като добави, че Стара Загора работи интензивно в тази посока. „ Днес сме домакини освен за осъществяване на събитието, само че и имаме сериозен интерес и ангажимент към бъдещата просветителна среда. Такава среща към този момент бе направена от нас за по-бързо и дейно осъществяване на центровете, които са извънредно значим запас, по тази причина се веселя, че през днешния ден тук още веднъж виждам толкоз доста хора, отзовали се и подготвени да зададат своите въпроси “, сподели Надежда Чакърова.
-->
Националната стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда ” има за цел да увеличи интереса на учениците и техните достижения в региона на науките и технологиите, като поддържа основаването на учебни центрове с фокус върху STEM. Тя ще даде всички нужни условия за провеждането на модерно и качествено STEM образование в учебно заведение. Програмата ще финансира планове за създаване на училищни  центрове в две категории: дребна община до 50 000 лева и огромна община до 300 000 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР